Uw woning laten taxeren

Wilt uw uw woning laten taxeren? Dit kan om uiteenlopende redenen het geval zijn. Vaak is het omdat u een hypotheek of een tweede hypotheek aan gaat vragen. MIQA Makelaardij voert de taxatie graag uit voor u. Met ons bent u er zeker van dat u de juiste partij in hebt geschakeld. Velen gingen u voor om hun huis door ons te laten taxeren. Met onze jarenlange ervaring kunt u erop rekenen dat wij de waarde van uw woning altijd eerlijk inschatten.

Uw woning laten taxeren door MIQA

Een taxatie is een deskundige schatting van de waarde van uw woning. Dit houdt dus ook in dat een taxatie niet zomaar door iedereen uitgevoerd mag worden. Onze NVM-makelaar is gecertificeerd bij de Stichting Vastgoed Cert en aangesloten bij de NWWI, dus u weet zeker dat u goed zit. Mogelijk heeft u een taxatierapport nodig voor het aanvragen van een hypotheek, voor een tweede hypotheek of voor een verbouwing. Als het om fiscale doeleinden gaat, kan ook de belastingdienst om een taxatierapport vragen. Als u een opstalverzekering wilt afsluiten, kan een verzekeringsmaatschappij in sommige gevallen zelfs een taxatierapport eisen. Waar u ook een taxatierapport voor nodig heeft, bij MIQA kunt u voor al deze doeleinden uw woning laten taxeren.

Mijn Huis Laten Taxeren
Woning Laten Taxeren

NWWI, wat is dat?

NWWI is de afkorting van het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut, en tegelijkertijd ook een keurmerk voor taxateurs. Dit keurmerk geeft u de garantie dat het laten taxeren van uw woning objectief en betrouwbaar gebeurd en dat de informatie over de waarde van uw woning transparant is. Door het NWWI komt elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand. De taxateur dient aan strengere richtlijnen te voldoen dan bij gewone taxaties. Met de voortdurende controle door het NWWI, wordt de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur zelf gewaarborgd.

Woning laten taxeren, soorten taxatiewaardes

Er bestaan diverse soorten taxatiewaardes. Onderstaand vindt u deze waardes op een rij:

 • Onderhandse verkoopwaarde vrij van huur en gebruik
 • Executiewaarde bij eigen gebruik
 • Herbouwwaarde
 • Waarde in het economische verkeer
 • Waardebepaling/waardeverklaring

U kunt hier lezen wat de verschillende waardes inhouden.

Woning Taxeren

Belangrijk bij het laten taxeren van uw woning

Als u uw woning door MIQA gaat laten taxeren dan let onze makelaar op een aantal zaken. Deze hebben we voor u op een rijtje gezet:

 • De staat van het onderhoud
 • De inhoud en de oppervlakte
 • De functionele indeling
 • De constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit
 • De mate van isolatie en energiezuinigheid
 • Verplichtingen, rechten (recht van overpad, erfpacht)
 • De ligging en omgeving
 • Het bestemmingsplan
 • De marktsituatie, courantheid

Onze makelaar heeft ook een aantal zaken van u nodig bij het laten taxeren van uw woning: het eigendomsbewijs of de koopakte, de splitsingsakte (bijvoorbeeld bij een appartement of gezamenlijke brandgang), de kadastrale gegevens en plattegronden/tekeningen. In sommige gevallen is inzage in milieuvergunningen, bestemmingsplannen, grondsaneringsplannen et cetera nodig.

Woning Laten Taxeren

Contact met MIQA

Uw woning laten taxeren kunt u met een gerust hart aan MIQA overlaten. Wilt u een woning kopen? Ook dan kunt u bij ons terecht. Neem eens een kijkje bij ons actuele aanbod. Heeft u vragen of wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan u graag te woord.