Annemarie Roetgerdink
Annemarie Roeterdink

Als medewerker bij MIQA helpt zij de klant – in het hele proces – op weg naar een nieuw thuis. Wat dat betreft is zij, met haar ambities en denkwijze, een welkome medewerker.

Maak kennis met Annemarie
Maak afspraak
Annemarie Roeterdink
Marije Koopman
Marije Koopman

Het ontzorgen van klanten en alles tot in de puntjes regelen, dat is de uitdaging voor Marije. Haar hoogste doel is dat klanten met een meer dan tevreden gevoel een fase in hun leven kunnen afsluiten.

Maak kennis met Marije
Maak afspraak
Marije Koopman
Bart Brummel Team
Bart Brummel

‘De perfecte deal voor tevreden opdrachtgevers’, dat is waar Bart elke dag weer voor opstaat. Wanneer beide partijen tevreden zijn, heb ik een top dag!

Maak kennis met Bart
Maak afspraak
Bart Brummel
Raquel Van Aast
Raquel van Aalst

Elke klant heeft andere wensen en voorkeuren. Raquel geniet van het uitzoeken van alle kleine lettertjes en stelt met plezier de meest uitdagende koopcontracten op.

Maak kennis met Raquel
Maak afspraak
Raquel van Aalst
Tom Oosterhuis
Tom Oosterhuis

Je hebt een expert nodig met verstand van zaken bij het verkopen van uw huis. Iemand die duidelijk uit kan leggen wat wel en wat niet mogelijk is. Op een eerlijke, directe manier. Dat is Tom.

Maak kennis met Tom
Maak afspraak
Tom Oosterhuis
Irma Sollie
Irma Sollie

Irma zorgt voor het gehele voortraject aan de verkoopzijde. Ze geeft advies over de optimale styling van uw woning voor de verkoop. Ook komt Irma bij u thuis om de puntjes op de ‘I’ te zetten.

Maak kennis met Irma
Maak afspraak
Irma Sollie
Mara De Kantoorhond
Mara de Kantoorhond

Dit is Mara, onze kantoor labrador. Mara is geboren op 21 juni 2019 en haar specialismen zijn spelen, rondrennen en slapen. Ze houdt van alle mensen en vooral heel erg van knuffelen.

Mara de Kantoorhond

Geschiedenis

Wij helpen je graag.

Miqa Over Ons
2009

Ontstaan MIQA

In 2009, op 13 oktober om precies te zijn, wordt het bestaan van MIQA een feit. Tom schrijft ons bedrijf op die dag in bij de Kamer Van Koophandel. Hij start klein, met slechts één bureau bij Finenzo aan de Holterbergweg, maar begint al snel te groeien…

Over Ons Irma
2010

1 + 1 = 2

Opdracht na opdracht stroomt binnen. In principe goed nieuws, maar na een jaar kan Tom de makelaarswerkzaamheden in zijn eentje niet meer bolwerken. En ja… wat doe je dan? 1 + 1 =2, dus niet veel later deelt Tom zijn bureau met een extra collega: Irma.

Marjon Erbij
2011

De groei gaat door

Tom redt het buiten niet meer alleen. Collega makelaar Marjon maakt ons tot een echt team. Ook wordt de wooninformatiemarkt georganiseerd.

Miqa Op Tv
2012

MIQA zit in de lift

We zijn te zien in het programma de TV makelaar, de eerste MIQA kerstfilm waar we onszelf en onze beroepsgroep lekker op de hak nemen, is met veel plezier gefilmd. Ook verhuizen we vanwege onze groei naar de bovenetage van Finenzo, speciaal voor ons verbouwd.

2013 Tom Als Nieuwslezer
2013

Kerstfilm

De tweede MIQA kerstfilm is gemaakt. Dit keer figureren onze kinderen erin.

Door In Crisis
2014

Door in de crisis

Middenin de crisis makelen wij gewoon door. We poseren aan de IJssel als het A-team, een verwijzing naar de kerstfilm van 2014.

2016 Verhuizing Miqa
2016

Verhuizing

Dit wordt het jaar van de verhuizing naar een eigen stek: Holterweg 63. Een eigen MIQA huiskamer, waar we met veel plezier al onze klanten in ontvangen.

Tom Scootmobiel
2017

Tom in scootmobiel

En dan ga je skiën en kom je naar ten val. De scootmobiel biedt uitkomst. Tom kan gewoon naar kantoor komen en maakt zich te blits in de buurt.

Logo 10 Makelt
2019

Jubileum!

Hoera! MIQA bestaat 10 jaar. Wat zijn we trots op ons team en dankbaar voor het vertrouwen van onze klanten. Zonder hen hadden we hier immers nooit gestaan. Benieuwd wat we in die tijd allemaal hebben bereikt? Bekijk het in ons overzicht!

Kartonnen Tom
2020

Tom Karton

Vanwege Corona was het intermenselijk contact minimaal. De notaris had een oplossing om Tom toch bij het passeren van de akte te laten zijn. Tom Karton was geboren.

Samen Delen Actie 2021
2021

Samen delen met kerst

MIQA is maatschappelijk betrokken. Naast diverse sponsoring in de afgelopen jaren van o.a. SV Colmschate, Helios, Vijfhoekloop, Rondeel, carnavalsvereniging, Colmpop en ga zo maar door, zijn we in 2021 gestart met de actie ‘Samen delen met kerst’. Een ongekend succes.

Florence
2022

FEEST!

MIQA bestaat 12,5 jaar Hoog tijd om dit met elkaar te vieren vonden wij. Het stond al even in de agenda, maar vandaag is het dan eindelijk zover, we gaan met het team naar Florence!

Enkele kengetallen van de afgelopen 12,5 jaar:
2322 huizen te koop aangeboden
1008 taxaties uitgevoerd
422 woningen aangekocht
Tal van nieuwbouwprojecten verkocht
2 hotels verkocht

Een mooie mijlpaal, waar we super trots op zijn.

Bart En Tom Met Gewonnen Reis Naar Ny
2023

Inspiratie

In januari van 2023 wint ons bedrijf een reis naar Inman Connect – dé vastgoedbeurs in New York. Een ontzettend spannende en leerzame ervaring, die we in de praktijk weer tot uiting gaan brengen.

Veelgestelde vragen

U zoekt een deskundige makelaar. Iemand die transparant is en buiten de kaders denkt. U vindt communicatie en persoonlijk contact belangrijk, maar wilt ook meedenken en betrokken blijven gedurende het hele proces. U wilt voortdurend geïnformeerd worden over de stand van zaken. Een actieve makelaar is wat u wenst? Dan heten wij u van harte welkom.

MIQA werkt met een bevlogen team van deskundigen, stuk voor stuk met hun eigen expertise. Zowel voor als achter de schermen wordt actief gewerkt om het beste resultaat voor u te behalen. Deskundigheid, glasheldere communicatie en een gedegen organisatie: dat is MIQA.

U gaat uw huis verkopen, maar houdt een restschuld over. Wij hebben hier ervaring mee en kunnen in een vrijblijvend gesprek kijken wat voor u de mogelijkheden zijn, om zo min mogelijk verlies te lijden. U bent van harte welkom op ons kantoor en bij een kopje koffie spreken we alles rustig door.

Het is wel van belang dat u, voordat u gaat starten met de verkoop, alles goed doorgesproken hebt met uw bank. Op de website www.huisonderwater.eu staat zeer uitgebreid beschreven welke mogelijkheden er zijn.

Een waardebepaling is een vereenvoudigde versie van een taxatierapport en geeft aan wat een huis minimaal waard is. Soms is deze verklaring al voldoende bij een overbruggingskrediet of bij aanvang van een nieuwe rentevaste periode. Hiervoor hoeft dan geen taxatierapport te worden aangeleverd.

Met een waardebepaling kan ook aangegeven worden wat de overwaarde op uw huis op dit moment is, de waarde bij een scheiding, overlijden of een belangrijke financiële beslissing. Voor een hypotheek-aanvraag is altijd een taxatie nodig.

Tijden veranderen. Funda is niet meer de enige website die van belang is bij kopen en verkopen. Veel mensen vinden het soms lastig om door de bomen het bos te zien en net die specifieke woning te vinden waar zij naar op zoek zijn. Er zijn ook andere middelen om te laten zien dat uw woning het ideale huis is. Social media, zoals bijvoorbeeld Facebook, kan als een olievlek werken om uw huis te laten schitteren. Het is een extra tool om uw te koop staande huis op de voorgrond te laten treden. Want de informatie over uw huis wordt gedeeld door uw en ons netwerk, maar de mensen uit dit netwerk hebben allemaal weer hun eigen netwerk. En zo is er misschien zo maar iemand, via via, die een kijkje wil komen nemen.

Voordat uw huis in de verkoop gaat, kunt u zelf al een heleboel voorbereiden. Een opgeruimd huis is het belangrijkste. U kunt misschien al een heleboel spullen in verhuisdozen opbergen. Alles blinkend schoon, ook de ramen, maken de eerste indruk al helemaal goed. Zeer persoonlijke spullen als familiefoto’s kunt u het beste even weghangen. Teveel spullen, daar lijkt een huis kleiner door, net als teveel, donkere of te grote meubelen. Ook de schuur, tuin, berging of garage oogt ruimer als het opgeruimd is. Repareer kleine scheurtjes, maak de voegen weer mooi wit en als er schimmel te zien is, ook meteen maar wegwerken.

Daarnaast verkopen wij samen uw woning. Wij hebben ons netwerk maar u heeft zelf ook een netwerk. Hoe meer mensen weten dat uw huis te koop staat, des te meer mensen ook daadwerkelijk komen kijken. Wellicht dat de moeder van het schoolvriendje van uw zoon toevallig iemand kent die op zoek is naar een huis. Zij kent waarschijnlijk uw huis van binnen en kan dat enthousiast doorvertellen aan wellicht de nieuwe koper.

Laat iedereen weten dat uw huis te koop staat. Niet alleen de eerste weken maar ook daarna. Elke dag komen er namelijk weer nieuwe kopers op de woningmarkt. Doe ook regelmatig mee aan een Open Huis. De ideale manier voor een koper om in korte termijn een aantal huizen te bekijken. Wij faciliteren alles voor u en u laat zelf het huis zien. Vanzelfsprekend kosteloos.

Samen zorgen wij er voor dat uw woning wordt verkocht!

Regelmatig krijgen wij te maken met een huis dat leeggeruimd moet worden, maar dat bijvoorbeeld de erfgenamen elders wonen. Dat is vaak lastig te organiseren, zo van afstand. Het gaat met name om niet waardevolle spullen. Laat deze organisatie rustig aan ons over, hier hebben wij ervaring mee, wij nemen alles over wat er gebeuren moet. Ook hebben we de juiste adressen in ons bestand van onder andere ontruimbedrijven. Zo ontzorgen we de erfgenamen in deze toch al moeilijke periode.

Scheiden is een emotionele gebeurtenis waar veel praktische aspecten -zoals het verkopen van een huis- aan bod komen. In de woning heeft u dierbare herinneringen gemaakt. Het is een deel van uw leven. Tegelijkertijd is een koophuis ook gewoon geld waard. En de waarde ervan zal verdeeld moeten worden als u gaat scheiden.

Als één van u beiden eigenaar is van het huis, hoeft de woning vanzelfsprekend niet te worden verdeeld en kan de eigenaar in het huis blijven wonen. Bent u in gemeenschap van goederen getrouwd, dan is het verdelen van de waarde relatief eenvoudig. U bent beiden eigenaar en schuldenaar van de woning en de hypotheekschuld. Wanneer u de woning verkoopt, wordt de hypotheek afgelost uit de opbrengst. Wat overblijft, wordt verdeeld. Meestal krijgt ieder de helft, maar een andere verdeling kan ook. Dit geldt zowel bij overwaarde als bij restschuld. Als één partner in de woning wil blijven wonen, ontstaat een schuld aan de ander. De vertrekkende partner moet worden uitgekocht. Dit kan bv. door de hypotheek te verhogen. Een hypotheekadviseur kan voor u uitzoeken of uitkopen voor één van u mogelijk is.

MIQA verkoopt dagelijks huizen en kent en begrijpt de emotionele aspecten rondom de verkoop. Wij kunnen ons voorstellen dat er tijdens het scheidingsproces veel vragen spelen en u veel aan uw hoofd heeft. Belangrijk onderdeel bij de verkoop – naast uiteraard een maximale opbrengst – is een goede en duidelijke communicatie. Naar beide partijen. Via het digitale dossier van MIQA, de groepsapp en uiteraard via persoonlijk contact blijven beide partijen continu op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Met ons unieke verkoopsysteem zorgen wij er uiteraard voor dat u een optimale opbrengst heeft.

Naast de (mogelijke) verkoop van uw woning zijn er veel andere zaken om te regelen. ScheidingsWijze[n] is een professionele partij die u onder meer kan helpen om alles rondom de scheiding efficiënt, zorgvuldig en betaalbaar te regelen. U kunt meer informatie lezen op www.scheidingswijze.nl/wat-moet-gebeuren-om-te-scheiden/wonen.

In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is MIQA verantwoordelijk voor de persoonsgegevens die zij verwerkt. MIQA is een NVM-makelaar/taxateur. In een privacyverklaring wordt u uitgelegd hoe er met uw gegevens wordt omgegaan.