Waarvoor?

Wanneer is een taxatie nodig?

In de meeste gevallen heb je een taxatierapport nodig voor het aanvragen van een hypotheek, soms voor een tweede hypotheek. Of je wilt een grote verbouwing aangaan. Ook bij scheiding/boedelverdeling of een nalatenschap kan een taxatierapport nodig zijn. Maar ook de belastingdienst kan er om vragen, als het om fiscale doeleinden gaat. Zelfs een verzekeringsmaatschappij kan een taxatierapport eisen, als je een opstalverzekering wilt afsluiten.

Logos

NWWI

Wat betekent het precies?

Het is de afkorting van het Nederlands Woning Waarde Instituut. Dit is een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut, dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Zij geven je de garantie dat de taxatie objectief en betrouwbaar is getaxeerd en dat de informatie over de waarde transparant is. Het NWWI zorgt er voor dat elke taxatie volgens duidelijke richtlijnen tot stand komt. De taxateur moet aan strengere richtlijnen voldoen dan bij gewone taxaties.

Hypotheek
verstrekker

Waarom een NWWI-rapport?

Door voortdurende controle (door het NWWI) wordt de kwaliteit gewaarborgd van zowel de taxatie als de taxateur zelf. Zo word je beschermd tegen een onjuiste waarde van je huis. De meeste banken eisen inmiddels een NWWI-taxatierapport.

Hypotheekverstrekker Nwwi