Banner

Nieuwbouwprojecten

MIQA is betrokken geweest bij de verkoop van vele nieuwbouwprojecten die inmiddels gerealiseerd zijn. De uiteenlopende projecten waren in opdracht van:

Wilt u meer informatie?

Neem contact op

Ter Steege bouw en vastgoed Apeldoorn

 • Nieuwlarenstein: verkoop van 53 woningen en appartementen in de oude koloniale landbouwschool

Nieuwlarenstein

De School

Het gebouw De School is het monumentale visitekaartje van Nieuwlarenstein. Dit Rijksmonument uit 1912 blijft intact met al zijn fraaie details aan de buiten- en binnenkant. Het behoud van deze details en van de bestaande uitstraling van het gebouw vormt de grondslag voor de restauratie. Architectenlab uit Deventer ontwierp 23 koopappartementen voor mensen die in ‘iets bijzonders’ willen wonen.

De School biedt haar bewoners de beleving van een geweldig mooi oud gebouw, maar dan wel met het comfort en gemak van een nieuwbouwwoning. Oude details van het gebouw worden geïntegreerd in de woningen en fascinerend gecombineerd met de nieuwbouw elementen. Originele boekenkasten met een entresol, woningen op de bovenste etage met de originele spanten nog zichtbaar, origineel betegelde gangwanden als onderdeel van een doorloop van keuken naar badkamer: de historie is overal.

Elk appartement wordt uniek, omdat de appartementen elk een eigen indeling krijgen. Door de hoge plafonds en de grote ramen van de oude klaslokalen is er veel lichtinval. Bewoners van De School genieten vanuit hun huis van een gezamenlijke binnentuin.

De Smederij

In de voormalige smederij van de oude landbouwschool zijn negen grondgebonden woningen gebouwd. Deze diepe woningen hebben een bijzonder ruime woonkamer met een hoog plafond van ca 4,5 meter. Naast de gezamenlijke binnentuin heeft dit woningtype ook een eigen privétuin.

Het Lokaal

De oude school is door een loopbrug verbonden met dit nieuwe gedeelte. Het Lokaal heeft een eigentijdse uitstraling die past bij de monumentale school. De 21 nieuwbouw appartementen (waarvan 3 studio’s) van Het Lokaal zijn bestemd voor verhuur. Dit zorgt ervoor dat het aantrekkelijk wonen is in Nieuwlarenstein voor meerdere doelgroepen: niet alleen voor kopers. De helft van de appartementen heeft uitzicht op de Brinkgreverweg; de andere helft kijkt uit op de gezamenlijke binnentuin.

Het Lab

Op het binnenterrein – de voormalige proeftuin – van Nieuwlarenstein zijn negen nieuwbouw stadswoningen gebouwd met een woonoppervlak van 177m2. De naam: Het Lab. De begrippen ‘ruim’ en ‘licht’ zijn deze woningen op het lijf geschreven. Kenmerkend voor de woningen in Het Lab is het uitzicht vanuit de woonkamer op de woonkeuken en over de tuin.

De Bieb

Wanneer je via de Ten Rijnestraat het monumentale hek van Nieuwlarenstein doorrijdt, parkeer je voor de tien fraaie herenhuizen genaamd ‘De Bieb’. Deze klassiek vormgegeven huizen hebben door de indeling en grootte van de ramen een moderne uitstraling. De woningen van het type ‘De Bieb’ onderscheiden zich het meest door de enorme glazen achterpui van zo’n 5,5 meter hoog. De hieraan grenzende woonkeuken op de begane grond welke middels een vide verbonden is met de woonkamer op de eerste verdieping geven hierdoor een enorm ruime en lichte beleving.

Wordt het puur genieten van het uitzicht op de tuin, of wil je ook meehelpen aan het bijhouden van de tuin? De keuze is aan de bewoners. De binnentuin krijgt bloemperken, hagen, verschillende zitjes, gras en misschien wel een kleine boomgaard. Eén ding is zeker: wonen in Nieuwlarenstein wordt echt Stads Buiten Wonen.

Rentree

 • Deltaveld  – 12 hoekwoningen
 • Oude Bathmenseweg – 4 hoekwoningen

EFY-Group diverse projecten

 • Belle Fleur 1: twee-onder-1 kap en 4 vrijstaande woningen
 • Belle Fleur 2: 2 vrijstaande en 2 twee-onder-1 kap woningen
 • Het Gooikerspark met 7 vrijstaande woningen
 • Cascade: vijf geschakelde woningen en 4 vrijstaande woningen

Jansen de Jong projectontwikkeling

 • Belle Fleur 1: 8 twee-onder-1 kap en 4 vrijstaande woningen
 • Belle Fleur 2: 2 vrijstaande en 2 twee-onder-1 kap woningen

Nijhuis Rijssen

 • Het TD-kwartier: 36 eengezinswoningen

Plan “Veldwachter”

 • Een project van vijf vrije kavels aan de Holterweg.

Bemog

 • Rietvoorde 22. Een project van vrijstaande rietgedekte villa’s.

Op zoek naar een zakelijke partner?

Laten we een keer afspreken!

Neem contact met ons op!