Woning taxatie

Wanneer u een taxatie van uw woning wilt, bent u bij Miqa aan het juiste adres. In de meeste gevallen heeft u een taxatierapport nodig voor het aanvragen van een hypotheek of wanneer u een grote verbouwing wilt aangaan. Het is ook mogelijk dat de belastingdienst erom vraagt, wanneer het om fiscale doeleinden gaat of wanneer een verzekeringsmaatschappij een rapport eist. In al deze gevallen kunt u een woning taxatie laten uitvoeren door Miqa. Een taxatie van uw woning is simpelweg een deskundige schatting van de waarde van uw huis. Onze NVM-makelaar is gecertificeerd bij de Stichting Cert en aangesloten bij de NWWI, want niet iedereen mag zomaar taxeren. Bent u benieuwd wat Miqa voor u kan betekenen op het gebied van taxaties? Neem dan gerust contact met ons op. Het maakt niet uit welk rapport u nodig hebt, u kunt bij ons terecht.

Woning Taxeren
Woningtaxeren

NWWI

NWWI is een afkorting van het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het geldt als een keurmerk voor taxateurs en is een onafhankelijk en landelijk taxatie-instituut. Het instituut garandeert dat de taxatie objectief en betrouwbaar is en dat de informatie over de waarde transparant is. Het tot stand komen van elke taxatie gebeurt met behulp van duidelijke richtlijnen. De taxateurs moeten aan strengere richtlijnen voldoen dan bij gewone taxaties. Doordat het NWWI voortdurend gecontroleerd wordt, is de kwaliteit van zowel de taxatie als de taxateur gewaarborgd. Op deze manier bent u beschermd tegen een onjuiste taxatie van uw woning.

Taxatierapport

Bij het uitvoeren van de taxatie van uw woning, let de makelaar onder andere op de volgende factoren:

  • De staat van het onderhoud
  • De inhoud en de oppervlakte
  • De functionele indeling
  • De constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit
  • De mate van isolatie en energiezuinigheid
  • Verplichtingen, rechten (recht van overpad, erfpacht)
  • De ligging en omgeving
  • Het bestemmingsplan
  • De marktsituatie, courantheid

Bij de taxatie van uw woning zal de makelaar ook vragen naar een aantal stukken, zoals het eigendomsbewijs of de koopakte, de splitsingsakte, de kadastrale gegevens en plattegronden of tekeningen van het huis. Alle deze bevindingen legt hij vast in het taxatierapport.

Woning Taxatie

Contact woning taxatie

Heeft u nog vragen over uw woning taxatie? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen graag bij het bepalen van de waarde van uw huis. U kunt ook terecht bij Miqa voor het verkopen van uw huis of bij het kopen van een nieuw huis.