Tom Oosterhuis

NVM Makelaar / Taxateur

"Liever plezier en enthousiasme dan negativiteit."

Tom is, samen met Irma, eigenaar van MIQA Makelaardij. Zijn liefde voor sport vertaalt zich in het denken in oplossingen. Hij gaat het liefst recht op zijn doel af. Met het allerbeste resultaat voor zijn klant als eindspurt. Dit kan hij niet zonder zijn team. Want, zoals Cruyff ook ooit zei: ‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen.’

Lees meer

Tom Oosterhuis

Geboren en getogen in Colmschate kent Tom de omgeving als geen ander. Nu, vele jaren later, woont en werkt hij hier nog steeds. Staat hij zaterdags op het voetbalveld. Is hij aan het ravotten met zijn geliefde zoons. Of zie je hem langsflitsen op zijn racefiets. De makelaar tussen de mensen.

‘Ik geloof dat je met plezier en enthousiasme veel meer bereikt dan met negativiteit,’ aldus Tom. Positiviteit is dan ook zijn credo.

De uitdaging in het makelen vindt Tom in het helpen van zijn klanten bij de verkoop van hun huis en de complexiteit die daar bij komt kijken. De klant heeft iemand nodig die verstand van zaken heeft. Iemand die duidelijk uit kan leggen wat wel en wat niet kan. Op een eerlijke manier. Dat is Tom. Dit is een intensief proces waar ook de bijbehorende emoties bij komen. Deze schuwt Tom niet en vergezeld van jarenlange ervaring stuurt hij dan ook graag bij. Met alleen maar vrouwen op kantoor is hij inmiddels wel wat gewend, aldus Tom.

Heimelijke genoegens heeft Tom ook: hij ontvangt graag complimenten. En niet te vergeten: die drop en/of chocola…

Wat zeggen de collega’s over Tom?
Een ondernemende visionair die zich niet gek laat maken. Tom is een harde werker die betrokken is, flexibel en creatief. Ook een gevoelsmens, sociaal. Hij heeft humor, is eigenlijk altijd opgewekt en volhardend om zijn doel te bereiken. Gewoon een fijn mens om mee samen te werken.

Klant:

‘Na eerder een makelaar langs te hebben gehad die alleen hosanna verhalen vertelde en een verwachte topprijs, kwam Tom van Miqa. Hij gaf duidelijk aan wat de plus- en minpunten waren en kwam erg betrouwbaar over. Liet ons niet in de waan over topprijzen. Uiteindelijk zijn we blij met de keuze. Het was een prettige samenwerking en we hebben ons nooit een nummer gevoeld.’

Irma Sollie

Office manager

"Eerlijk handelen en eerlijk wandelen"

Irma is de grote verbinder van dit kantoor, de katalysator. Zij zorgt dat alle schoteltjes in de lucht blijven balanceren. Dat alles strak georganiseerd wordt achter de schermen. Dit doet zij met een tomeloze dosis energie en met hart voor haar medewerkers en haar klanten.

Lees meer

Irma Sollie

Irma is als office-manager het kloppende hart van dit bedrijf. Haar klantgerichtheid gaat ver. Zij streeft naar perfectie en de beste resultaten, samen met haar team. Haar hoogste doel is dat klanten met een meer dan tevreden gevoel een belangrijke fase in hun leven af kunnen sluiten. Bij het krijgen van de sleutel van hun nieuwe huis bijvoorbeeld. Pas dan leunt Irma achterover en kan ze genieten van een mooi glas wijn, vergezeld van goed gezelschap. Met heel misschien daarna zelfs een dansje, want daar is Irma dol op. Net als op lekker eten, trouwens.

Prachtig gezegde van Irma: ‘Eerlijk handelen en eerlijk wandelen.’ Zij gelooft in oprechtheid, eerlijkheid. Daarbij schuwt zij zichzelf niet.

Met 15 jaar ervaring als procesmanager zit Irma hier helemaal op haar plaats en stuurt zij haar personeel gedreven aan. De afwisseling van hard werken en af en toe met het hele team een gezellig uitje of een lief cadeautje, maakt dat het team een hechte band heeft. Succes moet gevierd worden, toch?

Als voorvechtster van dierenrechter zult u Irma af en toe tegenkomen in de wijk. Zij loopt in haar vrije tijd als collectant voor de dierenbescherming.

De collega’s over Irma:
Als een moeder waakt Irma over ‘haar’ team: een lieve, verzorgende regelaar. Zij is betrokken, sociaal en verantwoordelijk. Maar ook temperamentvol, ijverig en zeer geordend. Vol passie en resultaatgerichte deskundigheid leidt zij het kantoor. Waar de humor zeker niet mag ontbreken, op zijn tijd.

Klant:
‘Zowel Tom Oosterhuis als de andere medewerkers van Miqa (met name Irma Sollie) zijn uiterst vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Afspraak is afspraak en daar kan je de klok op gelijk zetten.’

Simone Kamphuis

Makelaar KRMT

"Buiten de kaders en met de klant meedenken"

Simone is makelaar KRMT bij MIQA. Na enkele jaren op de binnendienst te hebben gewerkt is zij in 2014 gestart met de opleiding tot makelaar. De opleiding is inmiddels afgerond en Simone voelt zich als een vis in het water in dit vak. Het klantcontact wat bij het vak als makelaar komt kijken geeft Simone veel plezier en voldoening en zou ze niet willen missen.

Lees meer

Simone Kamphuis

Opgroeien in een fijn gezin in het kleine dorp Lettele geeft Simone een nuchtere kijk op de wereld. Haar motto: je bent er voor elkaar als het nodig is en je krijgt samen veel gedaan door hard te werken. Zij plukt dagelijks haar vruchten door deze ingegoten paplepel.

Na jaren in de reiswereld te hebben gewerkt, is MIQA Makelaardij op haar pad gekomen en daar voelt zij zich precies op haar plek. Haar doel is veel ervaring opdoen in de praktijk en nog meer verdieping in het vak. Haar expertise ligt dan ook op het gebied van verbindingen leggen in het ‘makelen’. Buiten de kaders en met de klant meedenken.

Belangrijk voor Simone is om elk mens in zijn of haar waarde te laten. Positief en vol aandacht voor iedereen, is haar streven. Mooie eigenschappen voor het beroep als makelaar.

In haar vrije tijd wandelt Simone graag met hond Noor langs de Schipbeek. Als u iemand in die contreien hoort zingen, dan is dat waarschijnlijk Simone. Zingen is waar zij heel erg van houdt. Evenals lekker kletsen, eten en drinken en af en toe vertoeven op de kidstribune van Go Ahead Eagles. Op vakantie vindt u haar bovenop de top van een skigebergte of ver onder water, waar ze aan het duiken is.

Collega’s over Simone:
Enthousiast en leergierig. Maar ook zorgzaam, betrokken, gevoelig en sociaal. Een muzikale optimist met een uitstekend geheugen. Ondernemend, bescheiden, flexibel. Tot slot: een loyale, harde werker met humor en hartelijkheid.

Marije Koopman

Commercieel medewerkster binnendienst

"Lachen is gezond, toch?"

Marije is de commerciële medewerker binnendienst. In 2013 begon zij met een secretaresse opleiding. Zo begon haar stageperiode bij MIQA Makelaardij. Nu ze haar opleiding heeft afgerond werkt ze alweer enige jaren fulltime en is de "spin in het web" van de binnendienst. Als benjamin van dit kantoor zit Marije hier helemaal op haar plek!

Lees meer

Marije Koopman

Het ontzorgen van de klanten en alles tot in de puntjes regelen, dat is de uitdaging voor Marije. Zij zorgt er voor dat alle zaken soepel verlopen. ‘Een harde werker en een stille kracht,’ aldus een collega.
Marije neemt het liefst alle klussen aan, omdat zij haar werk zo heerlijk vindt. Soms is het even schipperen daarin, er zitten helaas maar 24 uren in een dag.

Nog thuiswonend geniet Marije van de familie en de hond, waar ze heerlijk kan wandelen in het buitengebied van Holten, haar woonplaats. Lekker stappen met vrienden, daar geniet ze van. Elk jaar speelt Marije de sterren van de hemel als ze meedoet aan de revue van het buurtschap Espelo. Evenals haar vader heeft ze nog een passie: autocrossen. Stoere Marije scheurt het liefst zelf wat rondjes op de baan, maar soms moet ze ook even jureren.

En wat is voor Marije het allerbelangrijkste: de gezelligheid en liefde die ze ontvangt van haar familie, vrienden en collega’s. En lachen: dat doet ze graag en veel. ‘Lachen is gezond, toch?’ aldus Marije.

De collega’s over Marije:
Het vrolijke, spontane lachebekje van kantoor. Altijd behulpzaam, gemotiveerd en met haar jonge, frisse kijk een flexibele, loyale aanwinst voor het bedrijf.

Raquel van Aalst

Aankoopcoördinator

"Een open communicatie vormt de basis voor een gezonde relatie."

Raquel is de aankoopconsulent van MIQA Makelaardij. Zij helpt haar klanten bij het zoeken en kopen van een huis. Gaat hierbij op zeer actieve wijze te werk. De begeleiding houdt in dat zij haar klant voortdurend informeert en adviseert, gedurende het hele proces. Precies wat nodig is bij het kopen van een huis, want daar komt nogal wat bij kijken. Het contact is altijd persoonlijk en intensief.

Lees meer

Raquel van Aalst

Elke klant heeft andere wensen en voorkeuren en dat maakt dat ze dit vak zo ontzettend leuk en afwisselend vindt. Raquel geniet van het uitpluizen van de beweegredenen van haar klant om te verhuizen. Kijkt naar diens achtergrond en alles wat belangrijk is om de allerbeste keuze te maken. Zij neemt hier alle tijd voor. Want persoonlijke aandacht geven staat hoog in haar vaandel.

Na haar HBO-studie Facilitaire Dienstverlening is Raquel 18 jaar geleden de makelaardij ingerold. Met een flinke dosis mensenkennis op zak is Raquel’s missie: zo goed mogelijk luisteren naar haar klant om deze vervolgens het beste van dienst te kunnen zijn. Daarbij laat zij niet alleen haar verstand, maar ook haar gevoel meewegen in haar advies.

Gevoelsmens Raquel kan niet zonder muziek in haar leven, ook niet zonder haar man en 9-jarige zoon overigens. Je vindt haar regelmatig op een popconcert of onder haar koptelefoon waar ze wegdroomt bij haar lievelingsmuziek. Borrelen, uit eten gaan en een goed gesprek; het ultieme vrijetijd gevoel voor Raquel.

Op zoek naar een goede balans tussen de hectiek van de dag en het verlangen naar vrijheid, rust en bewust leven. Daarbij zijn oprechtheid en eerlijk belangrijke factoren voor Raquel, want: ‘een open communicatie vormt de basis voor een gezonde relatie. ‘‘Gelukkig zijn en blijven kan door dicht bij mezelf te blijven, authentiek te zijn. Mijn geluk hierdoor te kunnen delen door het liefdevol te verspreiden’, aldus Raquel.

Collega’s over Raquel
Een gezellige, spontane praatgraag. Erg klantgericht, collegiaal en behulpzaam. Sociaal en zeer zorgvuldig.

Annemarie Roeterdink-Hoogland

Medewerker

"Het op weg helpen bij de zoektocht naar een huis: laat het hele proces gerust aan Annemarie over"

Eén van de belangrijkste beslissingen in een mensenleven is het kopen van een huis. Dit is een intensief proces, waar heel wat meer bij komt kijken dan je denkt. Gelukkig is Annemarie’s passie het op weg helpen van mensen, dus dat komt goed uit. Zij begeleidt de klant zorgvuldig bij het zoeken en vinden van hun thuis. Laat de regie maar aan Annemarie over!

Lees meer

Annemarie Roeterdink-Hoogland

In haar vorige functie hielp Annemarie haar klant op weg naar een baan, als medewerker bij MIQA helpt zij de klant -in het hele proces- op weg naar een nieuw thuis. Dit is nu eenmaal wat Annemarie het allerliefste doet: mensen helpen. Wat dat betreft is zij een welkome medewerker in het team, waar zij qua ambities en denkwijze uitstekend matcht met de collega’s.

Annemarie woont in Deventer, de stad die groot genoeg is om je nooit te vervelen en tegelijkertijd de gezellige sfeer uitstraalt waardoor je je direct thuis voelt. De terrasjes trekken als een magneet aan om even een drankje te doen wanneer de zon schijnt, aldus Annemarie.

In haar vrije tijd gaat Annemarie er graag met haar gezin op uit, of lekker uitwaaien langs de IJssel met de hond. Poes blijft liever thuis.
Wanneer haar dochter een hockeywedstrijd speelt, staat Annemarie langs de lijn bij de velden. Of je vindt haar op de sportschool met haar puberzoon.

Daarnaast is Annemarie vrijwilliger: zij begeleidt een keer per twee weken iemand met een verstandelijke beperking.

En waar kun je haar ‘s nachts wakker voor schudden? ‘Sushi!’

Collega’s over Annemarie:

Annemarie is een vrolijke, opgeruimde doener die uitstekend in ons team past!

Kom eens bij ons langs

U bent altijd welkom voor een verse koffie bij ons op kantoor.

Neem contact met ons op