Over ons

Tom Oosterhuis

NVM Makelaar / Taxateur

"Liever plezier en enthousiasme dan negativiteit."

Tom is, samen met Irma, eigenaar van MIQA Makelaardij. Zijn liefde voor sport vertaalt zich in het denken in oplossingen. Hij gaat het liefst recht op zijn doel af. Met het allerbeste resultaat voor zijn klant als eindspurt. Dit kan hij niet zonder zijn team. Want, zoals Cruyff ook ooit zei: ‘Alleen kun je niets, je moet het samen doen.’

Lees meer
sluiten

Tom Oosterhuis

Geboren en getogen in Colmschate kent Tom de omgeving als geen ander. Nu, vele jaren later, woont en werkt hij hier nog steeds. Staat hij zaterdags op het voetbalveld. Is hij aan het ravotten met zijn geliefde zoons. Of zie je hem langsflitsen op zijn racefiets. De makelaar tussen de mensen.

‘Ik geloof dat je met plezier en enthousiasme veel meer bereikt dan met negativiteit,’ aldus Tom. Positiviteit is dan ook zijn credo.

De uitdaging in het makelen vindt Tom in het helpen van zijn klanten bij de verkoop van hun huis en de complexiteit die daar bij komt kijken. De klant heeft iemand nodig die verstand van zaken heeft. Iemand die duidelijk uit kan leggen wat wel en wat niet kan. Op een eerlijke manier. Dat is Tom. Dit is een intensief proces waar ook de bijbehorende emoties bij komen. Deze schuwt Tom niet en vergezeld van jarenlange ervaring stuurt hij dan ook graag bij. Met zoveel vrouwen op kantoor is hij inmiddels wel wat gewend, aldus Tom.

Heimelijke genoegens heeft Tom ook: hij ontvangt graag complimenten. En niet te vergeten: die drop en/of chocola…

Wat zeggen de collega’s over Tom?
Een ondernemende visionair die zich niet gek laat maken. Tom is een harde werker die betrokken is, flexibel en creatief. Ook een gevoelsmens, sociaal. Hij heeft humor, is eigenlijk altijd opgewekt en volhardend om zijn doel te bereiken. Gewoon een fijn mens om mee samen te werken.

Klant:

‘Na eerder een makelaar langs te hebben gehad die alleen hosanna verhalen vertelde en een verwachte topprijs, kwam Tom van MIQA. Hij gaf duidelijk aan wat de plus- en minpunten waren en kwam erg betrouwbaar over. Liet ons niet in de waan over topprijzen. Uiteindelijk zijn we blij met de keuze. Het was een prettige samenwerking en we hebben ons nooit een nummer gevoeld.’

Irma Sollie

Mede-eigenaar

"Eerlijk handelen en eerlijk wandelen"

Irma is de grote verbinder van dit kantoor, de katalysator. Zij zorgt dat alle schoteltjes in de lucht blijven balanceren. Dat alles strak georganiseerd wordt achter de schermen. Dit doet zij met een tomeloze dosis energie en met hart voor haar medewerkers en haar klanten.

Lees meer
sluiten

Irma Sollie

Irma regelt dat alles achter de schermen zowel bij MIQA als bij de verkopers goed verloopt. Naar de verkopers gaat Irma toe om stylingsadvies te geven en om alle puntjes op de ‘I’ te zetten voordat de fotograaf alle mooie plaatjes schiet. Op kantoor maakt Irma vervolgens de hele Funda presentatie klaar inclusief aantrekkelijke tekst. Ook de marketing en communicatie, salarisverwerking en facturatie wordt onder andere door haar verzorgd. Pas dan leunt Irma achterover en kan ze genieten van een mooi glas wijn, vergezeld van goed gezelschap. Met heel misschien daarna zelfs een dansje, want daar is Irma dol op. Net als op lekker eten, trouwens.

Prachtig gezegde van Irma: ‘Eerlijk handelen en eerlijk wandelen.’ Zij gelooft in oprechtheid, eerlijkheid. Daarbij schuwt zij zichzelf niet.

Met 15 jaar ervaring als procesmanager zit Irma hier helemaal op haar plaats en stuurt zij haar personeel gedreven aan. De afwisseling van hard werken en af en toe met het hele team een gezellig uitje of een lief cadeautje, maakt dat het team een hechte band heeft. Succes moet gevierd worden, toch?

Als voorvechtster van dierenrechter zult u Irma af en toe tegenkomen in de wijk. Zij loopt in haar vrije tijd als collectant voor de dierenbescherming.

De collega’s over Irma:
Als een moeder waakt Irma over ‘haar’ team: een lieve, verzorgende regelaar. Zij is betrokken, sociaal en verantwoordelijk. Maar ook temperamentvol, ijverig en zeer geordend. Vol passie en resultaatgerichte deskundigheid leidt zij het kantoor. Waar de humor zeker niet mag ontbreken, op zijn tijd.

Klant:
‘Zowel Tom Oosterhuis als de andere medewerkers van MIQA (met name Irma Sollie) zijn uiterst vriendelijk en staan altijd voor je klaar. Afspraak is afspraak en daar kan je de klok op gelijk zetten.’

Video:
Wil je meer weten over Irma? Bekijk dan hier haar voorstelvlog!

Marije Koopman

Office manager

"Met plezier ontzorgen, dat is mijn passie"

Marije is als office-manager het kloppende hart van dit bedrijf. In 2013 begon zij met een secretaresse opleiding en zo begon haar stageperiode bij MIQA Makelaardij. De opleiding is afgerond en na ruim vijf jaar fulltime als commercieel medewerker binnendienst te hebben gewerkt, is zij eind 2019 begonnen als office-manager en is de "spin in het web" van de binnendienst. Haar klantgerichtheid gaat ver. Zij streeft naar perfectie en de beste resultaten, samen met het team.

Lees meer
sluiten

Marije Koopman

Het ontzorgen van de klanten en alles tot in de puntjes regelen, dat is de uitdaging voor Marije. Haar hoogste doel is dat klanten met een meer dan tevreden gevoel een belangrijk  fase in hun leven af kunnen sluiten. Bij het krijgen van de sleutel van hun nieuwe huis bijvoorbeeld.  Zij zorgt er voor dat alle zaken soepel verlopen. ‘Een harde werker en een stille kracht,’ aldus een collega.
Marije neemt het liefst alle klussen aan, omdat zij haar werk zo heerlijk vindt. Soms is het even schipperen daarin, er zitten helaas maar 24 uren in een dag.

Nog thuiswonend geniet Marije van de familie en de hond, waar ze heerlijk kan wandelen in het buitengebied van Holten, haar woonplaats. Lekker stappen met vrienden, daar geniet ze van. Elk jaar speelt Marije de sterren van de hemel als ze meedoet aan de revue van het buurtschap Espelo. Evenals haar vader heeft ze nog een passie: autocrossen. Stoere Marije scheurt het liefst zelf wat rondjes op de baan, maar soms moet ze ook even jureren.

En wat is voor Marije het allerbelangrijkste: de gezelligheid en liefde die ze ontvangt van haar familie, vrienden en collega’s. En lachen: dat doet ze graag en veel. ‘Lachen is gezond, toch?’ aldus Marije.

De collega’s over Marije:
Het vrolijke, spontane lachebekje van kantoor. Altijd behulpzaam, gemotiveerd en met haar jonge, frisse kijk een flexibele, loyale aanwinst voor het bedrijf.

Video:
Wil je meer weten over Marije? Bekijk dan hier haar voorstelvlog!

Raquel van Aalst

Commercieel medewerker binnendienst

"Een open communicatie vormt de basis voor een gezonde relatie."

Raquel is commercieel medewerker binnendienst bij MIQA Makelaardij en is dol op haar vak, vooral omdat het zo veelzijdig is. De ene keer adviseert ze klanten in het voortraject bij het aankopen van een huis, de andere keer stelt ze de aktes op als de koop is gesloten. Zij houdt van de juridische aspecten van het vak, pluist graag de kleine lettertjes uit. Laat de juridisch lastige situaties maar aan haar over, Raquel weet er raad mee. Precies wat nodig is bij het (ver)kopen van een huis, want daar komt nogal wat bij kijken. Het contact is altijd persoonlijk en intensief.

Lees meer
sluiten

Raquel van Aalst

Elke klant heeft andere wensen en voorkeuren en dat maakt dat ze dit vak zo ontzettend leuk en afwisselend vindt. Raquel geniet van het uitzoeken van de beweegredenen van haar klant om te verhuizen. Kijkt naar diens achtergrond en alles wat belangrijk is om de allerbeste keuze te maken. Zij neemt hier alle tijd voor. Want persoonlijke aandacht geven staat hoog in haar vaandel.

Na haar HBO-studie Facilitaire Dienstverlening is Raquel 18 jaar geleden de makelaardij ingerold. Met een flinke dosis mensenkennis op zak is Raquel’s missie: zo goed mogelijk luisteren naar haar klant om deze vervolgens het beste van dienst te kunnen zijn. Daarbij laat zij niet alleen haar verstand, maar ook haar gevoel meewegen in haar advies.

Gevoelsmens Raquel kan niet zonder muziek in haar leven. Je vindt haar regelmatig op een popconcert of onder haar koptelefoon waar ze wegdroomt bij haar lievelingsmuziek. Borrelen, uit eten gaan en een goed gesprek; het ultieme vrijetijd gevoel voor Raquel.

Op zoek naar een goede balans tussen de hectiek van de dag en het verlangen naar vrijheid, rust en bewust leven. Daarbij zijn oprechtheid en eerlijk belangrijke factoren voor Raquel, want: ‘een open communicatie vormt de basis voor een gezonde relatie. ‘‘Gelukkig zijn en blijven kan door dicht bij mezelf te blijven, authentiek te zijn. Mijn geluk hierdoor te kunnen delen door het liefdevol te verspreiden’, aldus Raquel.

De collega’s over Raquel
Een gezellige, spontane praatgraag. Erg klantgericht, collegiaal en behulpzaam. Sociaal en zeer zorgvuldig.

Video:
Wil je meer weten over Raquel? Bekijk dan hier haar voorstelvlog!

Annemarie Roeterdink-Hoogland

Commercieel medewerker binnendienst

"Het op weg helpen bij de zoektocht naar een huis geeft super veel voldoening"

Eén van de belangrijkste beslissingen in een mensenleven is het kopen van een huis. Dit is een intensief proces, waar heel wat meer bij komt kijken dan je denkt. Gelukkig is Annemarie’s passie het op weg helpen van mensen, dus dat komt goed uit. Zij begeleidt de klant zorgvuldig bij het zoeken en vinden van hun thuis. Laat de regie maar aan Annemarie over!

Lees meer
sluiten

Annemarie Roeterdink-Hoogland

In haar vorige functie hielp Annemarie haar klant op weg naar een baan, als medewerker bij MIQA helpt zij de klant -in het hele proces – op weg naar een nieuw thuis. Dit is nu eenmaal wat Annemarie het allerliefste doet: mensen helpen. Wat dat betreft is zij een welkome medewerker in het team, waar zij qua ambities en denkwijze uitstekend matcht met de collega’s.

Tijdens een dag op kantoor zie je Annemarie niet snel gestrest. Hoe hectischer de dag, hoe drukker de telefoon en hoe voller de mailbox, des te beter ze functioneert. Wat dat betreft lijkt ze te zijn gemaakt voor de functie commercieel medewerker binnendienst.

Annemarie woont in Deventer, de stad die groot genoeg is om je nooit te vervelen en tegelijkertijd de gezellige sfeer uitstraalt waardoor je je direct thuis voelt. De terrasjes trekken als een magneet aan om even een drankje te doen wanneer de zon schijnt, aldus Annemarie.

In haar vrije tijd gaat Annemarie er graag met haar gezin op uit, of lekker uitwaaien langs de IJssel met de hond. Poes blijft liever thuis. Wanneer haar dochter een hockeywedstrijd speelt, staat Annemarie langs de lijn bij de velden. Of je vindt haar op de sportschool met haar puberzoon.

Daarnaast is Annemarie vrijwilliger: zij begeleidt een keer per twee weken iemand met een verstandelijke beperking.

En waar kun je haar ‘s nachts wakker voor schudden? ‘Sushi!’

De collega’s over Annemarie:
Annemarie is een vrolijke, opgeruimde doener die uitstekend in ons team past!

Video:
Wil je meer weten over Annemarie? Bekijk dan hier haar voorstelvlog!

Mara

Kantoorhond

"Knuffelen en eten is het allerleukste in het leven!"

Dit is Mara, onze zwarte labrador. Mara is geboren op 21 juni 2019 en haar specialismen zijn spelen, rondrennen en slapen. Ze houdt van alle mensen en vooral heel erg van knuffelen. Ze begroet elke bezoeker dan ook graag en met veel enthousiasme. Uiteraard zorgt ze ook voor veel plezier bij onszelf. Bezoekt u een keer ons kantoor, dan kan het maar zo zijn dat u Mara tegenkomt. Uiteraard hebben we een grote bench op kantoor, waar Mara graag in ligt te slapen. Slaat u haar knuffel liever even over, geef ons dit dan vooral aan.

Lees meer
sluiten

Mara

Mara is een ontzettend lieve hond die gek is op mensen. Daarom past ze ook zo goed bij ons op kantoor.

Ze is gek op de postbezorger, die speciaal voor haar af en toe eens een lekkernij meeneemt. Verder is ze beste vrienden met iedereen op kantoor en maken we graag een ommetje met haar. Heerlijk om samen even een frisse neus te halen.

Mara is al een paar keer gecast voor video’s van ons, waarbij ze extra haar best doet om de grootste takken te verslepen of aan de kabelbaan te hangen.

Mara is gek op wandelen, wat ze graag doet op de Bannink, of in de vroege morgen op Bussloo met haar baasje Tom. Daarnaast is ze gek op dozen en het verscheuren ervan. Laat een lege doos onbemand staan en je weet dat je die later mag opruimen als losse stukjes.

Haar favoriete zin is “botje in de bench”, want ze weet wel wat er dan komt. Je kunt haar ’s nachts wakker maken voor alles wat eetbaar is, of een aai over haar bol.

De collega’s over Mara:
Mara is een geweldig, lief beestje die altijd haar beste pootje voor zet!

Video:
Wil je meer weten over Mara? Bekijk dan hier haar voorstelvlog!

 

Kom eens bij ons langs

U bent altijd welkom voor een verse koffie bij ons op kantoor.

Neem contact met ons op