Een huis kopen?

Wij helpen u graag.

Begeleiden wij u bij het kopen van uw huis, dan lopen we samen een aantal stappen door. Om een helder beeld te krijgen van uw woonwensen. Het stappenplan ziet er als volgt uit:

Wilt u meer informatie?

Neem contact op

Wat zijn uw mogelijkheden?

Wij luisteren naar uw verhaal. Bestuderen samen met u de mogelijkheden. Misschien moet uw eigen huis nog verkocht worden? Ook daar kunnen we u bij helpen. Nadat duidelijk is geworden wat uw wensen zijn, kunnen wij u een dienst op maat aanbieden. Zodat het zoeken naar uw droomhuis zo nauwkeurig mogelijk en met alle zorg kan plaatsvinden. Wij behartigen hierbij uitsluitend uw belang.

Waar wilt u wonen?

We onderzoeken samen welke wijken, regio’s en gemeenten geschikt zijn voor u. Zijn er scholen, winkels of bushaltes in de buurt bijvoorbeeld. Ga eens rond rijden en bekijk zelf of u dit een prettige leefomgeving vindt. Dat kunnen wij nou net niet voor u doen. Oriënteren is een belangrijke factor in deze fase. Ook om te weten waar u liever niet wilt wonen. Via Funda vindt u de te koop staande huizen en kunt u een selectie maken. Wij maken gebruik van ons extra netwerk van o.a. makelaars en kunnen u als eerste tippen als er iets passends voor u op de markt komt. Ook als u een nieuwbouwhuis zoekt. Wij zullen u altijd van tips voorzien voordat u een huis gaat bezichtigen.

De bezichtiging

Zodra u een huis wilt bekijken, laat het ons dan weten. Wij kunnen de afspraak voor u regelen en zorgen dat u extra informatie vooraf krijgt, zodat we goed geïnformeerd het huis gaan bezichtigen. U kijkt vooral of het huis en de plek voldoen aan uw wensen. Wij bekijken het huis met een bouwkundige blik. Hoe is het onderhoud? Zijn er gebreken? Zo ja, dan adviseren wij u om verder onderzoek te doen, mocht u verdere stappen willen ondernemen met dit huis. In de vorm van een bouwtechnisch rapport en/of een vloeronderzoek. Vooraf hebben wij al uitgezocht welke procedure er wordt gehanteerd qua bieding. Zijn er meer bezichtigingen geweest? Zijn er andere bijzonderheden? Dit alles wordt meegenomen in de voorbereiding. U krijgt van ons, op uw verzoek, een formulier waarin u alle belangrijke punten van de bezichtiging kunt opschrijven. Zo kunt u altijd achteraf teruglezen hoe het ook al weer zat. Dit is handig, omdat u in korte tijd vaak meerdere huizen bekijkt.

Het onderzoek

Bent u zeer geïnteresseerd in een huis en u wilt er mee verder, dan gaan wij vervolgonderzoek doen. Bijvoorbeeld het checken van het verplichte energielabel, de bestemmingsplannen, erfdienstbaarheden, recht van overpad, de kadastrale gegevens. Bij een Vereniging Van Eigenaars pluizen wij alle kleine lettertjes voor u uit. Is er een gezonde VVE, zit er voldoende in de kas, hoe is de meerjarenbegroting en wat staat er in het Huishoudelijk Reglement. Doordat wij direct toegang hebben tot al deze bronnen, bespaart u zich heel veel tijd en energie.

Het openingsbod

Uiteraard hebben wij al de waarde van het huis uitgezocht. Alles wat van invloed kan zijn op de marktwaarde nemen wij hier in mee, ook externe factoren. Denk aan bestemmingsplannen, vervuilde grond, parkeren. Deze beschermen u mocht u het huis onverhoopt toch niet kunnen kopen. Zo komen we tot een goed advies voor een openingsbod.

Het is gelukt!

De verkoper heeft het bod geaccepteerd en de voorlopige koopakte wordt opgemaakt. Stap voor stap nemen wij samen met u deze koopakte -en de bijlagen- door. Is alles duidelijk en kloppend, dan kunt u de voorlopige koopovereenkomst tekenen. De door beide partijen getekende koopakte, waarvan u een kopie krijgt, wordt naar de notaris gestuurd. De bedenktijd van drie dagen gaat in, waarin u zonder enig opgaaf van reden kunt afzien van de koop.

De financiering

Wij helpen u met het uitzoeken van de beste hypotheek, op maat gemaakt en kijkend naar uw toekomst. Misschien wilt u verbouwen, of heeft u overwaarde op uw verkochte huis. Dat nemen we allemaal mee in de berekening. Ook het taxatierapport, nodig voor de hypotheek, regelen wij voor u, mocht u dit wensen.

Op naar de notaris!

Er moet nog veel geregeld worden voor de overdracht bij de notaris en ook daar helpen wij u bij. Het concept van de akte van levering en de nota van afrekening spitten wij voor u door om te kijken of alles exact klopt. Vlak voor het bezoek aan de notaris wordt er nog een inspectie uitgevoerd. We lopen door het huis en kijken of alles nog in de staat is zoals afgesproken en de meterstanden worden opgenomen. Dit om misverstanden achteraf te voorkomen. En dan is eindelijk het grote moment daar: de handtekening bij de notaris wordt gezet en de overhandiging van de sleutels vindt plaats. Niets staat u meer in de weg: u kunt aan de slag in uw droomhuis, gefeliciteerd!

Heeft u nog vragen?

Dat kunnen wij ons voorstellen.

neem contact met ons op